YP 3/24: Nuoret ravintola-alan työntekijät koronapandemian aikana

Koronapandemian hallintaan liittyvät rajoitukset vaikuttivat matkailu- ja ravintola-alaan voimakkaasti, kun ravintolatoimintaa rajoitettiin. Samalla rajoitukset osuivat sektoriin, jossa työ on jo valmiiksi epätyypillistä ja epävarmaa. Haastatteluaineistoon perustuva artikkelissa käsitellään nuorten ravintola-alan työntekijöiden suhtautumista pandemiarajoitusten aiheuttamiin yhtäkkisiin elämänmuutoksiin ja keinoja, joilla he selvisivät syventyneestä epävarmuudesta. Artikkelin mukaan pandemian aikainen tilanne toi esiin prekaarin työn ja sosiaaliturvan yhdistelmän erityispiirteitä, jotka kertova yhteiskunnan valmiudesta vastata myös tuleviin kriiseihin. 

Lue lisää Lotta Haikkolan artikkelista Nuoret ravintola-alan työntekijät, epätyypillinen työ ja selviytyminen koronapandemian vaikutuksista (YP 3/24, Artikkelit)