Jään täyseläkkeelle tämän viikon lauantaina eli 1. syyskuuta. Meneillään on siis viimeinen työviikko.

Mutta vaikka työ loppuu, en minä näitä hommia jätä. Uuden päätoimittajan eli Tuukka Tammen ja julkaisuyksikön kanssa on sovittu, että jatkan tämän Zeitgeist-blogini pitoa toistaiseksi ja ryhdyn arvioimaan kirjoja YP:ssä, ja kirjoitan lehteen ehkä joskus jotain muutakin.

Lisäksi suunnitteilla on omia isompia kirjoitusprojekteja, mutta niistä on liian aikaista vielä puhua. Kun on 31 vuotta toimittanut lähinnä toisten tekstejä, tuntuu oudolta päästä keskittymään vain omiin tekemisiin. Olenhan minä työn ohessa kirjoittanut yhtä ja toista ennenkin, mutta lähes kaiken vapaa-ajan se on vienyt. Nyt kun jäljellä on pian vain pelkkää vapautta, saas nähdä kuinka sen kestää.

YP:n nelosnumero on viimeinen, josta minä vastaan, ja sen pääkirjoitus on samalla minun viimeiseni. Nelonen lähtee näinä päivinä painoon ja se postitetaan lukijoille perjantaina 7. syyskuuta. Vitosnumerosta alkaen remmiin astuu Tuukka Tammi, joka on toukokuusta lähtien ajanut itseään uuteen duuniinsa sisään. Ja hyvin onkin ajanut, kevein mielin voi viestikapulan Tuukan käteen paiskata. Tänään oli YP:n uuden toimitusneuvoston erinomaisen aktiivinen ensimmäinen kokous, jossa esittelijänä oli jo Tuukka, ja joka evästi uutta päätoimittajaa hedelmällisillä YP:n kehittämisideoilla. Menoa oli ilo mukana seurata.

Joten. Olo on yhtä aikaa riehakas kuin nuorella uroolla ja haikea kuin vanhalla äijällä – mutta niin sen kai juuri nyt kuuluukin olla.

Lopuksi tekninen tiedonanto. Sähköpostini THL:ssä loppuu eläköitymisen myötä ja syyskuun 1. päivästä alkaen osoitteeni on: matti.t.virtanen @ kolumbus.fi.