Kun toisen kierroksen ehdokkaat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto ovat olennaisilta näkemyksiltään samanmielisiä ja muutenkin aika lailla tasavahvoja, suhteellisen pienet asiat lopulta ratkaisivat. Ja pienistä asioista suurin on ehdokkaan puoliso.

Haaviston puolison Nexar Antonio Floreksen haastateltelupätkiä oli eilen maanantaina (23/1) useassa tv-ohjelmassa, ja minun silmissäni mies vaikutti eksyneeltä pikkupojalta. Niinistön puoliso Jenni Haukio taas antoi ensimmäisen julkisen haastattelunsa Niinistön tueksi tänään (24/1) Ylen Aamu-tv:ssa. Ja millaisen puolison silloin näin: söötin, nätin, rauhallisen, asiallisen ja fiksun. Olin heti varma, että tässä ratkesi saman tien kakkoskierroksen tulos.

Tästä oli tänään puhetta YP:n toimitussihteerin Katri Kleemolan kanssa. Katri lähetti äsken seuraavan viestin:

”Jännä muuten, miten eri vaikutelman ihmiset voivat saada samoista tilanteista. Kolmoskerroksen lounastauolla käytiin juuri keskustelu puolisoista, ja porukan näkemys oli täysin päinvastainen kuin mitä aamulla sanoit: Jenniä pidettiin kylmänä ja konemaisena, Antoniota taas hyvänä tyyppinä, jonka kanssa lähtisi oluelle milloin vain…”