Päivän (15/10) jymyuutinen oli, että kaksi vuotta sitten perustettu peliyhtiö Supercell myy 51 % yhtiöstään japanilaiselle teleoperaattorille ja peliyhtiölle ällistyttävästä 1,1 miljardin euron hinnasta. Yhtiön kaksi perustajajäsentä nettoavat tästä kumpikin 160 miljoonaa ja yrityksen muut 130 työntekijää 230 miljoonaa euroa – kaikki työntekijät kun ovat myös yrityksen omistajia.

Myynnin tarkoitus on tehdä Supercellistä globaali yhtiö, jonka tähtäimessä ovat erityisesti Aasian markkinat, ja siksi japanilaiset sijoittajat huimine markkinointimahdollisuuksineen ovat tähän tarkoitukseen enemmän kuin tervetulleita.

Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan (HS 15/10) yhtiö ei harrasta verosuunnittelua, vaan maksaa kaikki lainmukaiset veronsa mielellään Suomeen:

”Me olemme kasvaneet Suomessa ja olemme saaneet äärimmäisen paljon tältä yhteiskunnalta. Kun me pärjäämme, on oikein, että jaamme sen hyvän yhteiskunnan kanssa. On meidän vuoromme maksaa takaisin.”

Ilkka Paananen vakuuttaa, että yhtiön pääkonttori ja luova toiminta tulevat pysymään Suomessa ja veronsa yhtiö maksaa jatkossakin Suomeen.

Nämä ilkkapaanasetko ovat sitä kuuluisaa pullamössösukupolvea, jotka eivät ymmärrä, mitä ovat hyvinvointivaltiolta saaneet ja joiden arvomaailmaa hallitsee kaikki-mulle-heti-nyt -periaate?

Suomen tulevaisuus näyttää vaihteeksi taas aika valoisalta.